Opleiding tot chauffeur

Altijd al gedroomd van een carrière als vrachtwagenchauffeur?

Maak nu je droom waar en ga met ons mee ‘van B naar C’!Opleiding met baangarantie

Via 24/7 Chauffeursdiensten krijg je de kans om de opleiding tot chauffeur kosteloos te volgen. Ben je reeds werkzaam, dan overleggen we graag met je wanneer je de opleiding kunt volgen. Ben je op dit moment niet aan het werk? Dan zorgen we er voor dat je snel de opleiding doorloopt zodat je op korte termijn aan de slag kan. 

Heb je jouw theorie- en praktijkexamens behaald? Dan ben jij de trotse eigenaar van je C-rijbewijs. Vanaf dan mag je officieel als vrachtwagenchauffeur aan de slag en bieden wij je een baangarantie van 3 jaar*.

Onderdelen van de opleiding 

Wil jij je rijbewijs C halen? De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit 2 delen: een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.

Theorie
Je theorie examen bestaat uit 3 onderdelen; verkeer en techniek, het voeren van een goede administratie en we leggen je een voorbeeldvraag uit de praktijk voor. Uiteraard krijg je een aantal theorielessen ter voorbereiding op het theorie examen.

Praktijk
Het praktijkgedeelte van de ‘Opleiding tot vrachtwagenchauffeur’ bestaat ook uit 3 onderdelen:

  1. Praktische toets C: tijdens dit onderdeel leer je hoe je de laadklep en palletwagen gebruikt. Je oefent met het vastzetten en verdelen van de lading, en je weet hoe je je bij noodsituaties moet gedragen.
  2. Toets besloten terrein: je leert manoeuvreren met de vrachtauto in een beperkte ruimte.
  3. Rijlessen C en examen: heb je deel 1 en 2 van de theorie gehaald? Dan is het moment aangebroken om met de rijlessen te beginnen. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met het zogenoemde ‘nieuwe rijden’. Je gaat de geleerde theorie toepassen op de openbare weg. Je demonstreert hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en je brengt kostenbesparende rijtechnieken in de praktijk. Als afsluiting leg je het rijexamen C af.

Ben jij onze ideale kandidaat? 

  • Dan heb jij al 2 jaar je B-rijbewijs
  • Vertrekken vanuit verschillende standplaatsen is voor jou geen probleem, met je auto, fiets of brommer ben je zo op je plaats van bestemming
  •  Je hebt al vele kilometers op je teller staan en kent de situatie op de Nederlandse wegen. Daarnaast heb je altijd al in de transport willen werken
  •  Je schrijft en spreekt goed Nederlands, dit is wel zo handig voor het behalen van je theorie examen en het klantencontact tijdens je job
  •  Als vrachtwagenchauffeur werk je afwisselende tijden. Van 9 tot 5 werken is aan jou niet besteedt
  •  Je kunt goed omgaan met stress, je weet van aanpakken en wil graag nieuwe dingen leren
  •  De medische keuring is voor jou geen enkel probleem

Doorgroeimogelijkheden 

Ben je een tijdje aan het werk, functioneer je goed en wil je graag doorgroeien? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om ook je CE rijbewijs te behalen. E achter C staat voor vrachtwagen met aanhanger/oplegger. Voor dit rijexamen hoef je geen extra theorielessen te volgen. Je sluit het praktijkgedeelte met rijlessen af met het rijexamen CE.

Aanmelden 

Ben jij er van overtuigd dat jij vrachtwagenchauffeur wil worden? Verstuur je sollicitatie dan via onderstaand formulier en voeg je motivatie toe. Zodra we jouw gegevens hebben ontvangen en wij in jou de ideale kandidaat zien, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek op één van onze vestigingen.

Na het kennismakingsgesprek hoor je snel of je deel mag nemen aan de testdag. Tijdens deze dag leg je een aantal testen af om je capaciteiten, taalvaardigheid, rijcapaciteiten en reactievermogen te meten. Het laatste onderdeel van deze dag is een medische keuring.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +088-3365577 of stuur een e-mail naar recruitment@247drive.nl.