Nascholing Code 95

Als beroepschauffeur ben je verplicht om elke 5 jaar nascholing te volgen. 35 uur in totaal, met een minimum van 7 uur per keer. Als je slaagt voor deze cursussen, behoud je de aantekening Code 95 op je rijbewijs C(E). De bevoegdheid Code 95 toont aan dat je als chauffeur vakbekwaam bent. Met Code 95 mag je in de transportsector blijven werken. Interesse in nascholing? Vraag informatie aan op je vestiging of neem contact met ons op. 

Aanbod Code 95 opleidingen en trainingen

24/7 Chauffeursdiensten biedt een groot aantal opleidingen en trainingen aan die meetellen voor de verplichte nascholing volgens de richtlijnen van Code 95. Hiervoor werken we samen met onze opleidingspartner TA Nederland. In totaal bestaat ons aanbod uit meer dan 50 gecertificeerde Code 95 opleidingen. Voor de bijschrijving Code 95 op je rijbewijs C(E) kun je kiezen uit onder meer:

  • ADR
  • VCA
  • BHV
  • Het Nieuwe Rijden
  • Autolaadkraan
  • Heftruckchauffeur
  • Communicatieve vaardigheden
  • Vele opleidingen en trainingen voor Code 95

Code 95 opleidingen in groepsverband en individueel

Voor transporteurs is het financieel aantrekkelijk om chauffeurs in groepen op te leiden voor Code 95. Samen met TA Nederland hebben we daarvoor diverse basispakketten samengesteld. Elk pakket bestaat uit 4 theoriedagen en 1 praktijkdag. Hoe meer chauffeurs in een groep, hoe voordeliger het pakket is. Als chauffeur kun je ook op eigen initiatief deelnemen aan de Code 95 nascholing.

Sparen voor Code 95

Speciaal voor medewerkers van 24/7 Chauffeursdiensten is er in samenwerking met onze partner TA Nederland een uniek spaar- en scholingsprogramma ontwikkeld.  

Door bruto loon te sparen mag je netto de inkoop doen van scholingen. Het betreft hier een vrijwillige regeling en samen met de vestiging waarvoor je werkt wordt een spaar-/scholingsovereenkomst opgesteld.

Per gewerkt uur wordt er bruto € 0,50 ingehouden op je salaris. Het opgebouwde tegoed is zichtbaar op je loonstrook. Bij voldoende spaartegoed kun je een opleiding kopen voor Code 95. 24/7 Chauffeursdiensten en TA Nederland zullen je hierin geheel faciliteren. Door op deze manier te sparen kun je heel voordelig je Code 95 punten behalen. 

Interesse in dit spaarprogramma? Neem contact op met de vestiging waarvoor je werkt.

Deelnemen aan verplichte nascholing volgens Code 95?

Graag maken we een afspraak om de nascholingswensen voor Code 95 te bespreken. Op basis van dit gesprek stellen we een pakket op maat samen. Interesse? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.